Yoga-Marga Praktijk biedt sessies van yogatherapie aan voor patiënten met postmastectomiepijn syndroom (PMPS) en voor mensen om te revalideren na zware blessures en stress.

Er worden twee minigroepen opgestart voor deze categorieën cliënten.

Yogatherapiesessies starten op 3 oktober 2023.

De duur van het herstel-traject is 3 maanden.

PMPS-groep


Yogatherapie is aanbevolen als variant van fysiotherapeutische oefeningen bij conservatieve behandeling in de onderhoudsfase voor patiënten met postmastectomiepijn syndroom (PMPS). Postmastectomiesyndroom moet worden opgevat als één of een combinatie van verschillende complicaties na chirurgische behandeling en bestralingstherapie van borstkanker, namelijk: lymfostase, lymfoedeem, veneuze insufficiëntie, bewegingsbeperking in het schoudergewricht, contractuur.  Eén van de meest voorkomende complicaties is het chronisch pijnsyndroom. Vaak is de pijn gelokaliseerd in de oksel, het schoudergewricht, op het voorste oppervlak van de borstkas. De oorzaken van het pijnsyndroom kunnen brachioplexitis, schade aan bepaalde zenuwen, adhesie capsulitis, epicondylitis zijn. 

Er wordt deelnemers aangeraden een specifiek  complex van therapeutische zachte dynamische oefeningen en ademhalingstechnieken te gebruiken, die gericht zijn op het activeren van extra-lymfatische krachten van lymfebeweging. Ook meditatie en ontspanningstechnieken.

De beoefening van yogatherapie leidt tot een afname van oedeem van de bovenste ledematen aan de operatiezijde.

De beoefening van yogatherapie heeft geleid tot vermindering van pijn.

De beoefening van yogatherapie leidt tot een afname van het niveau van depressie, angst en een verbetering van de emotionele toestand van patiënten.

De methode van yogatherapie kan worden gebruikt voor de revalidatie van patiënten na een ingrijpende behandeling van borstkanker. Het wordt aanbevolen om vroeg met lessen te beginnen om de beste revalidatieresultaten te bereiken.

antistress-groep


De ervaring leert dat herstel bij ziektes (waaronder kanker) en zware blessures onvermijdelijk afhangt van de psychologische toestand van de  patiënt en zijn naaste familie.

In veel landen zijn yogatherapie en meditatielessen één van de meest effectieve hulpmiddelen van therapie-ondersteuning. Klinisch bewezen wetenschappelijke studies tonen aan dat yogatherapie en meditatie niet alleen stressniveaus verminderen, de immuniteit versterken en het  algehele welzijn verbeteren, maar ook een diepgaand transformerend effect hebben op het zenuwstelsel en het endocriene systeem van het lichaam. De belangrijkste mechanismen van deze veranderingen zijn de regulering van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as, normalisatie van het circadiane cortisolritme en gunstige effecten op endogene dopamine.  

Yogatherapie- en meditatiesessies helpen de symptomen te verminderen of volledig van chronische vermoeidheid, slapeloosheid, pijnsyndromen, angst, depressie en posttraumatische stressstoornissen af te komen. 

Antistressyogatherapie  is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke toestand, zowel voor mannen als vrouwen geschikt en vereist geen voorkennis of ervaring. 

Antistressyogatherapie omvat:

-Methode van bewuste controle van de ademhaling, de ademhalingsoefeningen die het lichaam helpen vitaliteit op te bouwen. Ook geven ze de negatieve energie vrij die is opgehoopt in de vorm van psycho-emotionele stress en brengen alle energieprocessen in het lichaam in een harmonieuze staat.

- Meditatie is een observatieproces, een proces van bewustzijn, een proces van overgang van concentratie van aandacht naar bewustzijn van Jezelf. De beoefenaar laat alle angsten, pijn, wrok en andere negatieve gevoelens en emoties los. Hij wordt zich ervan bewust, hij laat ze los, vergeeft en blijft in stilte en vrede.  



Belangrijk

Om de heilzame effecten van yogatherapie te ervaren en het doel te bereiken, wordt zeer aanbevolen REGELMATIG twee keer per week lessen te volgen en niet af en toe!

 

 

Het beoefenen van de yogatherapiesessie vereist geen speciale uitrusting. U hebt alleen een matje nodig en lichte comfortabele kleding. Hebt u geen matje, dan zijn er een aantal yogamatjes in de ruimte. Neem aub dan een grote handdoek mee, om deze op het matje te leggen gezien de hygiëne. 

rooster

Adres:

Veenweg 5 te Vaassen.

Therapiecentrum Veenstade.

 

Parkeren in de Veenweg is beperkt.

 


Wilt u deelnemen aan één van deze Yogatherapiesessies of aan beide, schrijf u s.v.p. dan in via info@yoga-marga.nl

Er wordt dan een vragenlijst naar u gestuurd voor een uitgebreide verkenning van uw klacht(en).  U wordt vriendelijk gevraagd om deze in te vullen voordat u met dit traject gaat beginnen.

Als u zelf nog vragen hebt, neem dan a.u.b gerust contact op via

info@yoga-marga.nl of stuur uw WhatsApp-bericht naar tel. 06-20822277 

abonnementen en prijzen

Klein abonnement voor 1 maand

2 keer per week voor 

PMPS-groep of Antistress-groep.

 

€ 50,-

Groot abonnement

voor 3 maanden (voor het hele traject)

2 keer per week voor

PMPS-groep of Antistress-groep. 

€ 135,-

Klein abonnement Extra

voor 1 maand 

4 keer per week voor beide groepen.

 

 

€ 75,-

Groot abonnement Extra

voor 3 maanden (voor het hele traject)

4 keer per week voor beide groepen.

 

€ 200,-


2 proeflessen in 1 week volgen 

€ 15,-

1 losse les

€ 10,-

Privéles aan huis voor 1 uur

Als uw locatie in Vaassen is worden er geen reiskosten berekend

€ 45,-