· 

Ongewone appel.

 

Granaatappel bevat 75% goedheid en 25% passie volgens de Ayurveda. Granaatappel wordt ook sterk geassocieerd met de zon, daarom verhoogt het vooral het optimisme. Ondersteunend bij een depressie en balanceert alle dosha’s. 

 

Dit is een van de oudste eetbare vruchten die de mensheid kent. Er wordt aangenomen dat de granaatappel werd gekweekt door de oude Perzische beschaving, op het grondgebied van het moderne Iran.

 

 

Zoete granaatappels worden gebruikt om dysenterie, diarree, braken, dyspepsie en brandend maagzuur te behandelen. Ze reinigen de mond, keel en maag, verhogen de spermaproductie, zuiveren het bloed, nemen ongerustheid weg en lessen de dorst. Granaatappelsap bevat meer antioxidanten dan welk ander sap ook. Een van de antioxidanten die van nature alleen in granaatappel voorkomen, het in water oplosbare polyfenol punicalagin, is een goed preventief middel tegen hart- en vaatziekten en artritis. Ellaginezuur - een ander polyfenol - kan de structuur van celmembranen herstellen en daardoor zorgen voor energiemetabolisme, collageensynthese en vochtretentie stimuleren. Dankzij polyfenolen voorkomt granaatappelsap de ontwikkeling van atherosclerose.

 

 

Eén granaatappel per dag eten is meer dan voldoende. Overmatige consumptie van granaatappel leidt tot constipatie.

 

Eet de granaatappel niet samen met vlees, melk of yoghurt.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0