· 

Fruit uit eigen tuin. Framboos.

Framboos is een geweldige bes. Het heeft een uitstekende smaak en veel gunstige eigenschappen. Framboos bevat enorm veel vitamines, micro- en macro-elementen: bètacaroteen , thiamine, riboflavine, foliumzuur, ascorbinezuur, flavonoïden, kalium, fosfor, calcium, natrium, magnesium, ijzer, selenium, zink enz.

100 g frambozen bevat slechts 52 calorieën, waardoor mensen die van extra kilo's af willen, dit product kunnen consumeren.

Therapeuten beweren dat frambozen één van de gezondste bessen zijn. Regelmatige consumptie van deze bessen kan een gunstig effect hebben op het menselijk lichaam en helpen bij het verwijderen van gifstoffen, radionucliden, ziekmakende bacteriën uit het lichaam; voorkomen bloedstolsels en de ophoping van cholesterol in het bloed.

Frambozenblaadjes zijn niet minder nuttig dan de bessen. Ze bevatten een groot aantal componenten die ook een positief effect op het menselijk lichaam kunnen hebben, zoals:

vitamine C, flavonoïden, organische zuren, samentrekkende middelen, minerale zouten, tannine en salicylaten.

Vanwege deze samenstelling worden frambozenblaadjes gebruikt voor de behandeling en preventie van verkoudheid, bronchitis en tonsillitis.

Bovendien kunnen flavonoïden, die deel uitmaken van frambozenbladeren, het bloeden stoppen, waardoor het mogelijk is om deze plant te gebruiken voor de behandeling van dergelijke ziekten: aambeien, colitis, enterocolitis en maagbloeding.  Afkooksels van frambozenblaadjes hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en worden gebruikt voor de behandeling van stomatitis en tandvleesaandoeningen,  evenals voor de preventie en behandeling van vrouwelijke ziekten.

 

Het oogsten van frambozenblaadjes is beter 's ochtends vroeg, nadat de dauw de struiken heeft verlaten. Het drogen van de frambozenblaadjes moet plaatsvinden  in een goed geventileerde ruimte zonder zonlicht.

 

Vitaminethee met frambozenblad (recept).

Meng alle componenten van de thee in gelijke delen:

- gedroogde frambozenblaadjes

- gedroogde bladen van zwarte bessen

- gedroogde bladen van bosbessen

- gedroogde hondsroos bessen

Giet 1 eetlepel van het mengsel in een thermoskan met  een glas kokend water erbij. Laat de thee 2 uur trekken.  Zeef het afkooksel en drink 3-4 keer per dag 1 kopje warme thee.


 

Reactie schrijven

Commentaren: 0