· 

Exotische vruchten: granadilla en passievrucht.

 

Granadilla heeft veel heilzame eigenschappen voor het lichaam, het wordt vaak gebruikt in de kook-   en cosmetische industrie. De vrucht wordt beschouwd als een van de lekkerste vruchten ter wereld. Het komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Deze tropische vrucht is echter niet alleen populair geworden vanwege zijn zoete pulp, maar wordt ook beschouwd als een gezonde vrucht vanwege de concentratie van vele heilzame elementen en vitamines. De vrucht bevat veel ijzer, zink, kalium, koper, natrium, selenium, magnesium en vitamine B9.

 

 

Waarin verschilt granadilla van passievrucht?

 

Granadilla en passievrucht komen uit dezelfde familie - passiebloem. Passievrucht wordt echter beschouwd als de meest voorkomende cultivar van deze plantensoort. Ondanks dat het uiterlijk van deze vruchten totaal anders is, kunnen veel toeristen vaak geen onderscheid maken tussen de twee vruchten. Om deze vruchten niet te verwarren, is het noodzakelijk om hun belangrijkste onderscheidende kenmerken te benadrukken: passievruchtschil heeft een donkerpaarse kleur, is "rimpelig" en granadilla heeft een rijke oranjegele tint. Passievrucht heeft een rijkere pulp. Beide vruchten hebben een witte laag die de schil van het vruchtvlees scheidt, maar in het geval van passievrucht is deze laag dunner. De vruchten hebben totaal verschillende smaken, terwijl granadillavruchten als veel zoeter worden beschouwd. Voor passievrucht zijn de zaden veel taaier; voor granadilla zijn ze zacht en veel gemakkelijker te kauwen.

 

 

Passievrucht is kampioen in het bevatten van verschillende vitaminen en mineralen.  

 

Passievruchtzaden hebben het effect van slaappillen. De vrucht bevat de glucoside-passiebloem, die een kalmerend effect op het lichaam geeft. Sedatieve medicijnen worden gemaakt van passiebloem.

 

 

 

De vruchten zijn gecontra-indiceerd voor kinderen (onder 3 jaar), omdat hun spijsvertering niet goed overweg kan met dit product.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0