· 

Hygiëne van de tong.

 

 

De meest vieze plek van het lichaam is … nee, nee, niet wat je denkt. Het is jouw tong.

 

Het is zinloos alleen de tanden te poetsen en de tong te negeren, want de meeste bacteriën die de tanden schaden bevinden zich op de tong.  De plaque bacteriën die zich op de tong nestelen geven de tong een gele of witte kleur. Deze bacteriën, die niet worden vernietigd door ons immuunsysteem en  voedselresten worden allemaal gifstoffen en veroorzaken slechte adem.

 

Daarom in Hatha Yoga en Ayurveda bestaat een speciale procedure om de tong te reinigen – Jihva Dhauti (jihva Sanskr. – tong; dhauti Sanskr. – innerlijke reiniging v.h. lichaam).

 

Regelmatige reiniging van de tong van plaque bacteriën heeft een gunstig effect op het verteringsproces en verbetert de toestand van het immuunsysteem. Door de tong te reinigen, reinig je ook jouw smaakpapillen en verbeter je de kwaliteit van voedsel perceptie. Bovendien zal de tongmassage een positief effect hebben op de werking van interne organen.

 

 

De juiste manier om de tong te reinigen.
Om jouw tong het beste schoon te maken zonder deze te verwonden of te snijden, kun je het beste een tongschraper gebruiken.
Om dit te doen, moet je je tong zoveel mogelijk uit je mond steken. Schraap de tong van achter naar voren tot aan de tongpunt. Herhaal dit een aantal keer en spoel de tongschraper iedere keer onder het water af.
Voor ongetrainde mensen kan deze procedure moeilijk en onaangenaam lijken, maar na een paar keer reinigen zal je het niet meer oncomfortabel en ongemakkelijk vinden.

 

 

Nu zal er 's ochtends niet alleen een tandenborstel voor je klaar staan, maar ook een tongschraper.

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0