· 

Linga-Mudra – mobilisatie van het immuunsysteem

Mudra is 'de yoga van de vingers', een manier om een energieconfiguratie te creëren.

Het woord mudra in het Sanskriet betekent zegel of gebaar. 'Mud' betekent vreugde, gebaar aan de goden, 'ra' wordt als schenken geïnterpreteerd.

Dit is een hulpmiddel voor zelfontwikkeling, waardoor een persoon met zijn lichaam en de omringende ruimte kan werken.
Door vingers in bepaalde combinaties met elkaar te verbinden, kan de beoefenaar de meridianen activeren en energie door het hele lichaam sturen, de energiestroom herstellen en 'afbraak' in zieke organen elimineren.

Mudra wordt zittend uitgevoerd. Om snelle resultaten te bereiken, voer je een mudra tweemaal per dag uit, gedurende minimaal 5 minuten. Verleng dan geleidelijk de tijdsduur tot 15 minuten.
De meeste mudra’s geven een onmiddellijk effect: een krachtstroom, helderheid van geest, vrede en vreugde.
Tijdens het uitvoeren van mudra richt je je aandacht op de ademhaling. Adem langzaam in en uit door je neus en ontspan. Ga in een staat van meditatie.

 

Linga-Mudra – Bevorderend gebaar.
Het uitvoeren van deze mudra mobiliseert de afweer van het lichaam, verhoogt de immuniteit, bevordert snel herstel. Het wordt gebruikt bij verkoudheid, keelpijn, longontsteking, hoest, loopneus, sinusitis.

Uitvoeren.

Ter hoogte van je borst druk de handpalmen van beide handen samen en verstrengel de vingers in een 'slot'. Plaats de duim van een van de handen in een verticale positie zodat deze zich binnen de ring tussen de wijsvinger en duim bevindt (zie foto). Voor vrouwen – de duim van de rechterhand omhoog, voor mannen is de linker duim verticaal.  Adem rustig en kalm.

Belangrijk! Je moet je hier niet te veel mee bezighouden, anders kan het apathie veroorzaken.

Contra-indicatie:

Als u koorts heeft, doe deze mudra dan niet!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0